Rösta med hjärtatDet är lätt att tänka att aliansen vill sänka skatterna och att man kommer få någon extra slant , aliansen är de parti som bryr sig mest om att man tjänar som mest. Men ibland måste man tänka längre. Man kan inte hella tiden tänka på hur man tjänar som mest man måste också tänka på alla de andra människorna i vårat samhälle

Pengarna räcker inte till allt och det finns två olika vägar att gå antligen så kan vi dela upp pengarna på det visset att de som redan har som mest pengar de få ännu mera och de som tjänar mindre de får sämre med pengar eller så kan vi tänka på vilka det faktikst är som behöver pengarna.

För mig är det rätt så självklart vilka dessa är som behöver mer pengar det är dem cansersjuka, de som lever fattigt, de som inte klarar av att jobba, de som har haft det tufft i skolan o därav har det jobbigare.

Jag tycker självklart att man ska tjäna på att jobba men dessa som har ett bra jobb tjänar redan bra och vi behöver inte ge dem ännu mera pengar istället så måste vi tänka på de som inte klarar av att få ett bra jobb.

Vi måste helt enkelt minska klyftorna det går inte att vissa har ett överflödd av pengar medans andra knappt har mat på bordet och pengar till hyra.  Jag tycker helt enkelt att det är dags att bygga ett bättre valfärds samhälle åt alla.

Det handlar inte om att alla ska få bidrag hur som helst, nej det handlar om de som har det svårt ska få det.
Det handlar om att de som är cansersjuka inte ska behöva jobb in i det sista, det handlar om att de som inte har något jobb fast att de kämpar för att få ett ändå ska kunna överleva.
 
Dessutom vill de blåa att man ska få EN chans i livet och när den chansen är förbrukad ja då är den förbrukad. Man stänger dörrar.
Det är fel att om man som 16åring kanske inte trivs i skolan och får dåliga betyg att man då inte kan få fler chanser i livet för att dörrana stängs då man inte kommer kunna läsa på komvux och det överhuvudetaget ska bli mycket svårare att komma in på högskolan.
 
Jag tänker inte förneka att vi människor har ett väldigt stort ansvar i vårat eget liv och att måste kämpa som fasiken men vi får inte glömma bort att vi människor inte födds med samma möjligheter.
Tex födds vissa med rika föräldrar och vissa med fattiga föräldrar och kom inte och säg att de med fattiga föräldrar har samma möjligheter för så är det fan inte. Sen finns det även de som har olika sorters sjukdommar tex så är det en självklarhet att de som har dexelisie inte har samma möjligheter i livet som en som inte har det.
Alla måste få leva efter sina förmågar i detta samhälle.

Om du hade 2 barn varav den ena hade problem att lära sig i skolan trots att den kämpade som sjutton och den andra lärde sig mer och mer . . Skulle du inte tänka på det stackars barnet som inte kunde lära sig ,som kanske inte kunde få ett välbetalat jobb som inte hade råd med sin bostad och mat på bordet medans den andra fick pengar så det bara svämmade över. Om du då skulle ge den andra mer pengar än den andra vem skulle du välja den som redan hade en överflödd av pengar eller den som hade tufft, hade kämpat men ändå inte klarade av sin vardag pgr av ekonomin ?

Dessutom gör aliansen att fattiga människor får stå i vårdkö längre , vad är det för rättvisa ?
Dessutom gör aliansen att det bli ökad klyftor i skolan därför att man inte fördelar resurser efter behov, är det rättvis ?

Jag vill inte bo i ett land där pengarna betyder mer än människan, så jag röstar med hjärtat !

 


Kommentarer
Postat av: http://eerikandersson.blogg.se

föredrog också Björn fram Weise igår. Och ja, Elin borde bli ett Wild Card :O :D

2010-09-29 @ 16:09:37
URL: http://eerikandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0