Rösta med hjärtatDet är lätt att tänka att aliansen vill sänka skatterna och att man kommer få någon extra slant , aliansen är de parti som bryr sig mest om att man tjänar som mest. Men ibland måste man tänka längre. Man kan inte hella tiden tänka på hur man tjänar som mest man måste också tänka på alla de andra människorna i vårat samhälle

Pengarna räcker inte till allt och det finns två olika vägar att gå antligen så kan vi dela upp pengarna på det visset att de som redan har som mest pengar de få ännu mera och de som tjänar mindre de får sämre med pengar eller så kan vi tänka på vilka det faktikst är som behöver pengarna.

För mig är det rätt så självklart vilka dessa är som behöver mer pengar det är dem cansersjuka, de som lever fattigt, de som inte klarar av att jobba, de som har haft det tufft i skolan o därav har det jobbigare.

Jag tycker självklart att man ska tjäna på att jobba men dessa som har ett bra jobb tjänar redan bra och vi behöver inte ge dem ännu mera pengar istället så måste vi tänka på de som inte klarar av att få ett bra jobb.

Vi måste helt enkelt minska klyftorna det går inte att vissa har ett överflödd av pengar medans andra knappt har mat på bordet och pengar till hyra.  Jag tycker helt enkelt att det är dags att bygga ett bättre valfärds samhälle åt alla.

Det handlar inte om att alla ska få bidrag hur som helst, nej det handlar om de som har det svårt ska få det.
Det handlar om att de som är cansersjuka inte ska behöva jobb in i det sista, det handlar om att de som inte har något jobb fast att de kämpar för att få ett ändå ska kunna överleva.
 
Dessutom vill de blåa att man ska få EN chans i livet och när den chansen är förbrukad ja då är den förbrukad. Man stänger dörrar.
Det är fel att om man som 16åring kanske inte trivs i skolan och får dåliga betyg att man då inte kan få fler chanser i livet för att dörrana stängs då man inte kommer kunna läsa på komvux och det överhuvudetaget ska bli mycket svårare att komma in på högskolan.
 
Jag tänker inte förneka att vi människor har ett väldigt stort ansvar i vårat eget liv och att måste kämpa som fasiken men vi får inte glömma bort att vi människor inte födds med samma möjligheter.
Tex födds vissa med rika föräldrar och vissa med fattiga föräldrar och kom inte och säg att de med fattiga föräldrar har samma möjligheter för så är det fan inte. Sen finns det även de som har olika sorters sjukdommar tex så är det en självklarhet att de som har dexelisie inte har samma möjligheter i livet som en som inte har det.
Alla måste få leva efter sina förmågar i detta samhälle.

Om du hade 2 barn varav den ena hade problem att lära sig i skolan trots att den kämpade som sjutton och den andra lärde sig mer och mer . . Skulle du inte tänka på det stackars barnet som inte kunde lära sig ,som kanske inte kunde få ett välbetalat jobb som inte hade råd med sin bostad och mat på bordet medans den andra fick pengar så det bara svämmade över. Om du då skulle ge den andra mer pengar än den andra vem skulle du välja den som redan hade en överflödd av pengar eller den som hade tufft, hade kämpat men ändå inte klarade av sin vardag pgr av ekonomin ?

Dessutom gör aliansen att fattiga människor får stå i vårdkö längre , vad är det för rättvisa ?
Dessutom gör aliansen att det bli ökad klyftor i skolan därför att man inte fördelar resurser efter behov, är det rättvis ?

Jag vill inte bo i ett land där pengarna betyder mer än människan, så jag röstar med hjärtat !

 


It happens again :'(

Jag är inte på humör.

Jag vet fan inte vad jag gör i denna värld.
Jag har gett upp för länge sedan, tror inte längre på mig själv.
O det beror nog på all otur jag har haft i detta jävla liv, ja det finns saker som jag har utsätt mig själv för som
fan ingen annan hade fått för sig att göra.
Allt är bara så tråkigt nu för tiden, man tänker hela tiden att helgen ska då bli rolig men nja vet i tusan.
Nu handlar det om så mycket mer men när det är som tuffast ja då har jag tänkt på oss.
På hur det kommer bli när det är sedan är du o jag och hur bra det då kommer va.
För jag vet hur jag kände när jag var i Stockholm med dig , det var då o nästan enbart då som jag var riktigt lycklig och allt bara kändes toppen.

Tänk om man kunde förstå hur någon annan tänkte , då kanske jag hade kunnat förstå hur fan man kan undra som du gör o bara svika en gång på gång och hur man kan vara så jävla feg att göra så gång på gång utan att äns förklara sig. Men det räcker för fan. För detta året har du svikit mig så jävla många gånger och du säger att det är jag som har svikit dig visst fan, jag är den som har sagt lite för många dumma saker men du är fan den som lämnar en gång på gång utan förklaring och man förstår fan ingenting. Det senaste du säger är alltid saker som att du saknar en, längtar vi kan ses igen och säger att du ska ringa mig senare redan samma kväll o jag blir naiv och tror på det varje gång. Men nu vet jag inte längre . . är dett äns vart att du ringer igen för kommer du någonsin förändras ? Kommer du alltid att fördärva mig ?

Nej jag har fan fått nog men det är tufft !

Åhus <3

Kom hem från Åhus för kanske någon timme sedan .
Det var myss där.
Köpte massa gott igår så som ballerinakladdkake kex, popcorn, lösgodis och marabou digistive så
på kvällen åt vi det och kollade på dansfeber (som sööög) men även på två filmer som var rätt bra båda två.
Blev också lite häng i hängmattan med musik och min bok "Elsas mode".
På hemvägen blev det glassbåten, men jag köpte ingen glass.


Fredag - Feest :D | Lördag - Åhus

Hässleholm suger verkligen !! Jag som var så himla gott festhumör igår. Festen var det inget fel på dock slutade den en anningen för tidigt men Qbar , ja det finns inga ord för hur mycket det stället suger ! Där var hyffsat kul förr men nu fy fan!! Nu tar jag o följer med mamma o Elinor utt till Åhus, blir antagligen sista gången för i år. Saknar E (men snart så flyttar han till Skåne :D:D) ♥
Sen kan jag inte riktigt förstå mig på de som licksom "Eh han var lite äldre va?" Yes so what ? Han är 32 och jag är 21 men vet ni vad ? Jag bryr mig inte ett skit om det där. Känner inte alls av någon ålderskillnad mellan oss =)

Bubbleroom

Gjorde en beställning på bubbleroom hemsida och det blev dessa saker för runt 400 kr.
För mig som alltid fyndshoppar (köpt en massa plagg för 29 kr) Så vet jag inte om jag vill
kalla detta för fynd men det är det väl också på sätt och vis :)


RSS 2.0