Vill ha torsdag nu !

På Torsdag åker jag buss till Tyskland!! :D:D

Ska hälsa på Gina och jag är faktikst osäker på hur länge jag stannar men kanske
10 dagar.

Vi ska festa, shoppa, gå på julmarkand och ha det jätte trevligt !! :D


Smärta och dans

Jag är hungrig
Jag är sugen på godis
Jag har sjukt ont i tänderna för
tandställningen spänner.
Vi ska äta en ny favoriträtt ikväll . . risosotti .
hoppas jag kan äta bara. .

Pappa spelar musik , just nu "öppna din dörr".
Den låten kommer alltid vara väldigt speciell för mig.
När jag o mina gammla vänner var små så var den låten
nog rätt stor för sprang runt på dagis och sjöng på den.
Sen när jag fyllde 5 år så ringde mamma o pappa in
o önskade den låten till mig som fyllde år ;D;D
Sov några timmar innan och när jag går upp så försöker pappa lära Elinor att dansa vals.
Då kom jag att tänka på en sak.
Jag kommer inte ihåg mycket från farfar förrutom att ha var gammal
och att han blev depp när han fick dålig hörsel och syn.
Men då plötsligt slog minnet mig från när farfar och jag dansade i deras finrum =)
Saknar farfar. .

Visste ni förresten att jag är döpt efter en låt ? Fanns alltså en låt där de sjöng något med Emma.
Men känns ju bra att pappa inte kom ihåg just vilken låt det är . . Vill ju höra den.


Man borde ha en kille som kan dansa bra . . det hade jag på G i våras men jag var lite väl kall mot honom
så han tröttnade förstås. .Råkade visst glida in på musik och dans rätt mycket nu ;)

Fika på stan =)
Jag tycker det är jätte myssigt att gå och fika på stan.
Myssa in sig på ett caffe med någon/några som man tycker om, bara snacka
om allt möjligt mellan himmel och jord och låta tiden går.

Både igår och i förrgår var jag och fika på Caffe i stan =)  
I förrgår med Johan och igår med Sandra, Jocke, Kim, Nille o Lindman.

Men jag tänkte att jag skulle tipsa er nu alla Hässleholmare. .
Jag tar alltid samma kaka när jag är på ett viss Caffe i stan , kan licksom bara inte låta bli den.

Pekannöt cheesecake på Caffeteria Chico i stan = MUUUMMSS! Så himla gooood!!! ;D

ok , förlåt mig men . .

Ok nu kommer ett sjukt inlägg så var bereda på det. Först kommer ni tycka att jag är helt vrikad i skallen. Men om ni tänker efter så kan ni nog förstå hur jag tänker . .

Jag har blivit riktigt sårad av en kille och detta är första gången jag har blivit det och det har verkligen tagit väldigt hårt. Sen har jag precis som de flesta andra små problem . . rätt mycket faktikst . . men iallfall.
Efter att ha sovit i 3 timmar tvinga sig upp klockan halv 7 på morgonen och ut i värsta ovädret för att behöva dra till tandläkaren så är man verkligen INTE på humör. . Jag var nog jäkligt depp faktikst. Jag gick till tandläkaren och jag har tandställning så de vrider o drar i hela munnen på en. Sen snackade de om att min tandoperation egentligen skulle varit förra våren men att den blir sent nu i vår istället . . ja det är ju inget man heller blir glad över att höra. . .
Men nu till saken när jag sedan ska gå från tandläkaren till bussen då möter jag en personlig assistent som tar hand om ett blint barn och de går tillsammans och håller i en sån där vit käpp och då slår förstås tanken mig guuud stackars barn osv.
Då slår tanken mig att barnet ska behöva leva så för typ alltid medans jag faktikst bara får vänta ett extra år med operationen och hur många killar finns det inte jag kommer komma över honom o träffa en annan kanske den rätta. Plötsligt blir mina problem mindre och visst jag tycker sjukt synd om barnen men jag mår bra ändå för jag känner plötsligt att mina problem kommer lösa sig.

Så alltså får fattiga barn , cansersjuka folk , folk som har förlorat tex sina barn, handikapde oss att må bra ! För visst tycker vi synd om dem , det gör vi verkligen . . Men med handen på hjärtat vi är förjäkligt egoistiska och så länge våra egna problem är som bortblåsta så mår vi bättre!!


Fast oftast varar det inte så länge för sen får vi tillbacka känslan av våra problem och då är vi både ledsna för den här människan men också för våra egna problem. . hum. .

Raggarpub och spelkväll

Fan vad rörig min blogg har blivit. . Hm det var ju inte det som var meningen när jag hade lite långtråkigt i fredagseftermiddag men nu får det va så . .

Hur har eran helg varit ?
Min har varit trevlig, även om jag har varit rätt seg. Tänkte skriva att det varit en vit helg men när jag tänker efter så har det nog faktikst ändå inte varit det hehe, fast nästan.

I fredags hände inte spec mycket först det blev en lugn fredagskväll i soffan framför idol och sen ville jag internetshoppa lite på internet men har blivit lite kluven för att jag inte kan bestämma mig ifall jag vill ha en viss klänning i röd eller leopardmönstrad färg . . hum. .
Iallafall sen vid 1 tiden så smsade Sandra mig ifall jag ville med till Harrys men det kände jag inte alls för dels för att jag inte hade druckit och dels för att jag inte var ett dug till fixad men hon frågade om jag vill med till en pub i Tyringe istället och det behöver man ju inte fixa sig lite mycket för tycker jag. . så det blev Tyringe. Men det var ett hela velande på människorna för först skulle vi dit och sen inte o sen skulle vi o sen skulle vi inte o så fram o tillbax. Men vi åkte dit till slut , det var ett raggarställe (som man nästan kunnat ana) men rätt kul fast jag var för seg egentligen.
I Lördags var vi vid farmor och farfars grav fan vad jag saknar dem !! o sen blev det att köpa godis och på kvällen blev det spelkväll med vänner hos Elinor. Eller till en början hade vi spelkväll , spelade spelet GalenPanna. Sen möte jag o Sandra grabbarna Opazo o Kim i spelet "med andra ord" Jag hade också ett spel med mig fast eftersom jag inte kunde reglerna och ingen orkade läsa så får det bli att spela det en annan gång.
Satt kvar rätt länge där in på småtimmarna med Elinor, Jessica, Kim o OPazo pratade om rätt djupa saker men sånt tycker jag är trevligt.
Idag är det söndag och jag har inte gjort spec mycket. Gina ringe imorses och det blir nog en runda till Tyskland snart :D:D Sen har jag kollat på "One Tree Hill" o "Ensam mamma söker"
Lite från 2005 och mycket från 2006 (från bilddagboken)

Kollade i min bilddagbok och man blir glad av att kolla på bilder. .
Tänkte lägga in några  (men blev visst många) på min blogg . . ett år i taget (fast nu råkade det bli med Lanzarote 2005 också)LANZAROTE MED FAMILJEN !! :D :D :D
IDOL !! :O :O

Vi sökte till Idol dock bara på SKOJ!!


Siesta 2006 var med Gina och Soja (: (till en början också Ginas dåvarande pojkvän fast de gjorde slut sen första dagen)
Det var min första riktiga fylla som yttrade sig på det sättet att jag ramlade in i tältet, flummade runder, låg inne i tältet och grätt för jag hade ångest över att syran fick se mig full , dock började hon ju egentligen dricka före mig . .
Astrid Lindgrens värld med min familj samt familjen Mia-Affe-Matilda.En sommarkväll med syter :D

Midsommar

Midsommar firades på riktigt sätt ute i Tyringe hos Mia-Mathildla-Affe familjen . Var en hel del folk där.
Gina var med mig.

Landskrona

Detta måste helt klar varit den roligaste gången på Landskronakarnevallen !!
Var där med syster, Gina o Tanja ! =)
Vi tältade som vanligt på campingen och hade verkligen skit kul !!
Det var en hel del bra musik har jag för mig så som The Sounds och Danne Stråhed.
Jag och syster träffade även några trevliga killar där ;)

18 års dagen

Min 18 års dag var BÄST!!
Det var på söndag och vi hade släktkalas där även mina två bästa tjejkompisar Gina och Annika var.  Efter släktkalaset satte de

en bilder för mina ögon för att jag ingenting skulle och sen fick jag sitta bak på en cykel. De cyklade runder med mig så att jag inte skulle ha den blekaste anning om vart jag befann mig bl i skogen. Sen när jag tog av mig bindlen så var vi inne i ett hus och frågan från hon som var där var . . . "Vilken sida vill du ha näspiercingen på??" Asså de visste ju om att jag ville ha näspiercing sedan innan. Sen var det hem igen en runda och sen körde mamma iväg med oss och jag hade återigen bindel för ögonen. .

O sen skulle jag klättra på en stege och jag blev lite rädd och sen när de tog av den så fick jag kolla ner . . och gina bara "Tycker du detta högt så kommer du nog tycka att det är vääääldigt högt sen" också fick jag ett presentkort på fallskärms(tandem) hopp.. fast det skulle jag inte göra den kvällen.

Vi satte oss på Ginas tak och hade lite fika där med filtar och sånt . . Jätte myssigt :D :D

Helt klart en föddelsedag jag inte kommer att glömma. . . 

Blandade bilder från 2006


Att gråtta av lycka :')

Har ni gråttit av lycka någongång ??


Jag har.
Vet inte om jag har gjort det mer än en gång visst kan det kanske ha hänt att man har fått någon tår i ögat när man har skrattat som allra mest med sina vänner eller när man har legat och mysst med en kille som man tycker extra mycket om. Men då har det varit någon tår och inte mer med det.

Men det är en gång som jag speciellt minns och nog aldrig kommer att glömma.
Det var när jag och mormor var på BB och hälsade på mamma och Elinor. Det var andra gången jag fick träffa henne , vet ej varför det just hända andra gången och inte första.

Men jag grätt från att vi kom dit tills vi åkte hem , jag minns hur jag satt och kollade på henne och tänkte på att denna söta bebisen var just min lillasyster och jag grätt. Fy bubblan vad jag grät av lycka !!

o när jag har berättat detta för Elinor så har jag faktikst en gång börjat gråtta igen bara pyttelite men ändå. .

Tidsfördriv


SocialtVem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?

Mamma

Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?

Inte rangordna exakt men klart det finns vissa som betyder mer än andra så som min familj och mina två bästa
tjejkompisar Gina och Sandra. Sen betyder även min killkompis Kim mycket.

Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?

Hmm bara lite smått tex när jag o en vän hade bestämt att vi skulle åka till London tillsammans så struntade hon i det och åkte dit med en annan . . det var väl inte så skoj men tänker inte så mycket på det nu längre.

Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?

Det varierar ju lite men oftast så

Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?

Det skulle man ju fråga dom egentligen. Jag tror och hoppas att de tycker jag är en trevlig och kul person som är bra på att lyssna och impulsiv fast de kan nog även tycka att jag har lite för hetsigt humör ibland och det är ju negativt.Årstider
Vilken årstid är den bästa, varför?

Helt klart sommaren. Man blir glad av sommaren och hittar på en massa skoj.
Ligga och götta sig vid havet eller hemma vid polen och sen grilla med vännerna på kvällen , det är fan asnajs!

Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?
Delvis fast inget är så bra som sommaren ;D Våren är ju bra för att man börjar se ljuset igen och man blir glad av den, vinterna för det kan vara kul med snö och allt annat myssigt som händer runt denna årstid som julen. Hösten tycker jag minst om för den är tråkig och jag tror jag lätt blir lite deppig av den. Men det kan vara myssigt med hösten att kryppa ihop i soffan med en bra film.

Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?

Hösten blir nog som sagt rätt deppig av den.  

Under vilken årstid fyller du år?

Vinter, december.

Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?

Det brukar vara olika men brukar va en del med vänner och familj.
Släktkalas och sedan en fest med vänner.Tro - Religon, andligt osv.

Är du religiös, på vilket sätt?

Nej det är jag inte. Går i kyrkan bara vid dop, bröllop och begravning.

Tror du på övernaturliga krafter och andlighet?

Ja, det måste väl finnas något mer än bara vi här. Något som vi inte kan se.

Har du sett/känt av något övernaturligt, vad?

Jag har faktiskt en förmåga att känna på mig saker som ska hända , tro det eller ej.

Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion?

Vad är det äns?

Vad tror du sker efter döden?

Hmm jag vet inte riktigt vad jag ska tro men jag hoppas verkligen att någonting händer med själen iallafall . Vi hade förresten en jätte bra grej som vi spelade upp på konfermatioen om två tvillingar som låg i ens mamma mage och de typ trodde att när de kom ut från mammans mage så skulle de dö. . hmm ifall ni fattar ?


Senaste . .


Filmen du såg, var den bra?
Hmm det var i förrgår med Sandra o Jocke som heter "Just like heaven". Den var sådär, rätt rolig egentligen men en del filmer har jag bara så svårt för att se flera gånger.

Person du pratade med, om vad?
Pappa o systern om att jag ville låna syster dvd spelare.

Inköpet?
Fika till mig och Elinor . Ett anteknigsblock till mig och bokmärken till Elinor.

Kyssen? Berätta lite?
Något strul ute på krogen förrförra veckan måste det nog ha varit . .

Gången du grät, av vilken anledning?
Igår. Saknaden och funderingar kring en viss kille.Att åka räckmacka

Livet är inte rättvist . . vissa ska tydligen få bli kändisar hur lätt som helst
(det är inte det att jag jätte gärna vill bli kändis). Men vissa älskar visst att åka räckmacka.
Jag tänkte faktikst förresten på det igår innan jag skulle somna fan med sjukt med ordspråket "att åka räckmacka"Här kommer några exempel . .


Anna bok visst låten ABC är rätt bra för att va en schlager låt men den låten gjordes för typ 11 år sedan och
vad har hon gjort sedan dess ?? :O  INGENTING!

Bloggar som blir kända genom sina vänner , eller ännu mera kända . .


Vad har Josefin o Katrin egentligen gjort för nått vettigt ? Jag kanske är riktigt dum men har
de varit med i någon dokusåpa?Folk som blir födda kända . .
Elinor & Emma dag + filmkväll med vänner

Idag har jag lekt med min fina lillasyster Elinor <3 :D:D
Vi har haft en "Elinor & Emma dag" lekt en hel del här hemma tex hade vi
grymt kul framför min webbcamera och sen åkte vi ner till stan där vi gick i
affärena, fika på caffe och var på biblioteket.

När vi kom hem gjorde vi pankor och spelade tvspel. Sen sen blev
det filmkväll med vänner och Elinor här, kollade på en av mina nya filmer.


Men nu är jag inte alls på humör och jag vet hur det jämt blir när man ska försöka sova man ligger där
o får typ ångest nej bättre att underhålla sig då. .


Elinor ville att vi skulle göra pussmunar ;)
Sen ville jag äta upp Elinor men då bara garvar hon . . ;P

Att mista sitt barn . .

Kände att detta behövde ett inlägg att skriva om.

Det dumma är att jag inte äns vet hur jag ska skriva en sån här sak.

Men för ett tag sedan så märkte jag att Moa Henrikssons blogg( http://moahenriksson.blogg.se/) låg väldigt högt upp på topplistan på blogglistan och då började läsa den. Shit hur hemskt det var, vilket hemskt liv den familjen tvingats leva.

Jag och min mamma följer bloggen , hon brukar sitta vid den fastadatorn då jag märker att de har skrivit nytt inlägg in den bloggen och då sätter jag mig på golvet med min datorn bredvid henne och läser högt för mamma om flickan och hennes liv, men att läsa högt ur en sådan blogg det är praktiskt taget OMÖJLIGT ! Visst tar jag åt mig när jag läser tyst för mig själv men när jag läser det högt tar det inte lång tid innan jag och mamma sitter där och tårana bara rinner ner. 
Härromdagen dog denna lilla flicka :'( :'(

Jag har läst sånna bloggar innan också tex om andra sjuka barn som dött, om en pojke som blev mobbad i skolan och tog sitt liv, om 2 flickor som hade blivit påkörda av ett tåg fast de vet inte om det var självmord, om en flicka som fick för lite hjälp av sin psykolog så hon hoppade framför ett tåg, om en son som var millitär och sen fick mamman besök av polisen och ja ni kan ju själva gissa vad polisen ville berätta, om en kille som haft spelmissbruk och inte sett någon annan väg än att ta sitt liv, om folk som blivit skaddad så de dött tex i bilolyckor osv.

Det är bara så jäääkla tragiskt varför ska sånt här få hända ?? VARFÖR ?? VARFÖR ???

Man borde ta vara på varandra mera för man vet aldrig när sånt här inträffar, man tänker det där händer inte mig men det var nog exakt så här de mammorna också tänkte men sen plötsligt får man veta att de symtomen man har haft tillhör en obotlig sjukdom eller så plingar polisen plötsligt på dörren och har ett fruktansvärt meddelande till föräldrarna eller så kanske man är ute och kör med bilen då bilen volta och även om man själv klarade sig så är det ju inte alls säkert att ens barn gjorde det. .

Att förlora en familjemedlem måste vara det värsta man kan vara med om och kanske värre om det är ens eget barn. . hur fasiken orkar man fortsätta livet ??

Sen kan man undra varför man dras till att läsa om sånt hära egentligen ??


Jag vet inte riktigt vad jag vill ha utav att skriva ner allt detta men kanske jag bara behöver skriva av mig men sen måste vi inse två saker också 1. Vi måste ta vara på varandra mycket bättre och inte bråka över minsta lilla. 2. Livet är allt för kort det får inte slösas bort. De flesta har nog mycket mindre problem i sina liv som de bygger upp och blir väldigt deppiga över men kom ihåg hur dessa andra stackars människor mår orkar dem så orkar fan vi andra med . .

Om dagen (fast även om helgen)

Länge sedan nu igen men så börjar jag väl nästan alla mina inlägg. .

Först helgerna är ju alltid det bästa utav veckan så bara för att jag ska komma ihåg vad jag gjorde denna helgen. .
Fredagen - Jobbade på fritids, äta hembakade pizza med nästan hela familjen och mia o mathilda, sen blev det bowling med vänner där det trots att det gick bra i början slutade med att jag förlorade, sen blev det umgänge med Kim och lite annat trevligt folk =)
Lördagen - Halloween fest hos Susanna där jag var utklädd till Evil School girl typ hehe. Började med förkrök hos Emil och bärde sen av i taxin till Susanna där jag vann 3:e pris i utkläddnad (men vi var bara 4 som klädde ut oss ;) Sen skulle vi till Metchi en stund men när vi kom dit var festen slut och jag o åt på korveriks med Nille och hans flickvän Erica istället . . 

Idag -  är det tisdag och jag har inte gjort så mycket idag. .
Vaknat upp sent som typ alla dagar då jag inte jobbar , har iallafall ägnat lite åt dagen av att söka jobb för har kommit på ideen att skippa aupair grejen och istället söka jobb på dagis som  barnskötare och ha en egen lägenhet , det vorre nog rätt så gött =) Ringde till en person också om jobb men det blev rätt skumt och kändes nästan som om jag inte ringt fel men hon sa att jag skulle skicka om mitt personliga brev och cv. Det var förresten rätt kul när jag skickade mitt personliga brev till Kim så sa han nåt i stil med att "det verkade som att jag kunde min grej och visste vad jag talade om" hehe klart jag vet ;)

Ikväll har jag varit med familj hos mormor och morfar och fikat.

Tänkte typ sätta på lite skön musik och läsa en ny bok , blev helt slutkörd av att städa min smycke och smink låda precis. Men det behövdes verkligen och blev finare.


RSS 2.0